arkiTek Uygulamasını İndir

arkiTek Mimari Ölçek Hesaplama Araçları ile
  • Merdiven, 
  • Ölçek, 
  • Alan, 
  • Hacim, 
  • Eğim 
  • KAKS-TAKS hesapları gibi bir çok hesaplamayı saniyeler içinde ücretsiz olarak.yapabilirsiniz. Uygulama tasarım ve içerikleri bana ait olan bu uygulama tüm mimar meslektaşlarıma kolaylık sağlayacak ve zaman kazandıracaktır.



Android cihazınıza arkiTek Mimari Hesaplama araçlarını indirmek için Google Play'e gidin.



Üzerine yaklaşık 2 yıldır çalıştığım ama ilk kez şimdi kullanıma sunabildiğim arkiTek isimli uygulamayı sizlerle paylaşmak istiyorum. Uygulama geliştirme sürecim devam etmekte olup sizlerden gelecek önerilere de açık olduğumu bilmenizi isterim. Başlıca özellikler ve devamı şöyle;

1) Ölçek hesaplama konusu basit fakat kimi zaman vakit alan bir hal alıyor. Ölçek hesaplama aracı ile dilediğiniz uzunluğun (cm,m,mm,vb) ölçekli uzunluğunu ve ölçekli uzunluğunu bilinen bir uzunluğun gerçek uzunluğunu hesaplayabileceksiniz.

2) Alan hesaplama aracı ile farklı geometrik formların alanlarını hesaplayabilirsiniz. Sonrasında malzeme listesinden seçeceğiniz malzeme tipi ile ilgili alana gidecek sarfiyatı hesaplayabilirsiniz. Malzeme listesi geliştirilmeye devam ediyor.

3) Merdiven hesaplama aracı ile yükseklik, rıht yüksekliği, rıht adedi gibi bilinen veriler ile hızlı bir şekilde hesaplama yapabileceksiniz.

4) Yüzde hesaplama aracı ile bir sayının yüzdesini hesaplayabilir, yüzdeli bir sayının yüzdesiz halini görebilirsiniz.

5) Eğim hesaplama aracı ile rampa ve çatı gibi eğimli alanlarda yüzde kaç eğim ve kaç derecelik bir eğim olduğunu sadece yükseklik ve uzunluk bilgisini yazarak hesaplayabilirsiniz.

6) Birim Çevirici ile farklı kategorilerde farklı birimler arasında çeviri işlemini yapabilirsiniz. ( 1m2 kaç cm2 yapar ?  1 Feet Kaç cm eder ? gibi bir çok çeviri işlemini yapabilrsiniz.)


7) Su terazisi ve Pusula özelliğini destekleyen cihazlarda kullanabilirsiniz.

8) Blog ve Youtube bağlantıları ile hazırlayacağımız içeriklere erişim sağlayabilrsiniz. İçerikler hazırlanma sürecinde. Programlar ile ilgili ipucular, malzemeler hakkında makaleler ve saha uygulamalarına dair video çekimleri ile sürekli bilgi paylaşımı durumunda olacak.

9) İletişim aracı ile yada mail atarak, instagram, twitter adreslerime mesaj atarak öneri ve eleştirlerinizi yapabilirsiniz.

10) İkinci sürüm için planladığım özelliklere ek olarak sizlerin kullanıcı olarak görmek istediği özelliklerin dikkate alınacağını unutmayın. Son olarak uygulama içinde yer alan reklamlar benide rahatsız etmekte, ilerleyen süreçlerde reklamların olmayacağı bir güncelleme yapmayı umut ediyorum.

 




İlk sürümden bir kaç ekran görüntüsüne bakabilirsiniz.





Yorum Gönder

1 Yorumlar

Emoji
(y)
:)
:(
hihi
:-)
:D
=D
:-d
;(
;-(
@-)
:P
:o
:>)
(o)
:p
(p)
:-s
(m)
8-)
:-t
:-b
b-(
:-#
=p~
x-)
(k)