Hangi programları kullanmalıyım ?


Önceki yazımda bahsettiğim gibi 2 boyutlu çizim için AutoCad öğrenmekten başka çare yok, muhakkak öğrenmelisiniz. Alternatif olarak ArchiCad öğrenmenizi tavsiye ederim. Özellikle öğrencilik zamanımızda zaman kazanmamızı sağlayan 2 boyutlu çizim için güzel bir program. ( 3 boyutlu çiziminizde yapılmış oluyor evet ama ArchiCad 3 boyutlu görsel konusunda zayıf kalıyor biraz.)  Revitte öğrenebileceğiniz diğer alternatif bir yazılım fakat ben hiç kullanmadım , ArchiCad ile aynı mantığa sahip biraz daha kapsamlı bir yazılım olduğunu söyleyebilirim ama.
3 boyutlu (3D) modellemeler yapmak için kullanabileceğiniz bir çok program var. Ama önemli olan en iyisini kullanmak değil, öğrendiğin programı ne kadar iyi kullanabildiğindir. Ben 3 boyutlu modelleme yapmak için 2 program önereceğim haricinde kalan yazılımları açıkçası şuan için öğrenmeye çalışmak zaman kaybı. 3Ds Max  3 boyutlu modelleme konusunda başı çeken başarılı yazılımların ilki bence, yetenekleri ve yaptıklarına söz söylemek yersiz olur. Ama bu programı öğrenmek AutoCad’i öğrenmek gibi kolay ve kısa süren bir şey değil ayrıca 3 boyutlu modelleme yapmayı öğrenecek birisi için aşırı profesyonel bir yazılım. Eğer zamanınız ve çevrenizde destek alabileceğiniz kullanıcısı varsa başlangıcı max ile yapabilirsiniz. Diğer önereceğim 3 boyutlu yazılım ise SketchUp, üç boyutlu çizim için max kadar başarılı olmasa da doğru ellerde max kadar başarılı modellemeler yapılabilen bir program. SketchUp’ın en güzel yanı öğreneiblirliğinin çok kolay olması. Bir inşaat ustası da rahatlıkla öğrenebilir bir mimarlık öğrenciside. Sketchup ile hızlı bir şekilde modelleme yapabilir ve eskiz görüntü modlarını seçerek paftanıza koymak için sonuçlar elde edebilirsiniz.
İş dünyasında ise Sketchup hızlı bir yükselişte olup, Max’i arkasında bırakmayı başarmıştır. Çünkü işveren yada müşterilere hızlı ve anlaşılır görseller sunmak sketchup ile daha kolay.
Sketchup öğrenmeniz için aktif bir kurs varmı bilmiyorum ama online olarak www.sketchupturkiye.com adresini takip etmenizi şiddetle öneririm.


Modelleme yapmaya başladıktan sonra öğrenmek isteyeceğiniz yeni bir şey olacak. RENDER J İlerleyen günlerde render hakkında yazımı yazarım, siz o zamana kadar sketchup öğrenmeye başlamış ve ilerlemiş olun 

Yorum Gönder

0 Yorumlar